افغانستان من

اخبار مربوط به افغانستان

افغانستان من

اخبار مربوط به افغانستان

نگاهی به تاکتیک آزادسازی شهرهای بزرگ و کنترل آنها توسط ارتش سوریه

عملیات ارتش سوریه در جبهه‌های مختلف از شمال تا جنوب، بر این نکته تاکید می‌کند که ارتش سوریه تلاش دارد، تا پیش از آغاز انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، شهرهای بزرگ سوریه را از گروه‌های مسلح پاکسازی کند.

پس از پیروزی‌های چند ماه اخیر ارتش سوریه به ویژه در مناطق اطراف دمشق و غوطه غربی و شرقی دمشق و ورود ارتش سوریه به شهرک «ملیحه» که پس از «دوما» و «حرستا» مهمترین پایگاه گروه‌های مسلح در نزدیکی دمشق به شمار می‌آید، برای کسی شک و تردید باقی نمانده که هم اکنون کفه ترازوی عرصه میدانی به سود ارتش و نظام سوریه سنگینی می‌کند.

بی‌تردید پاکسازی این مناطق حلقه محاصره گروه‌های مسلح مستقر در مناطق مختلف غوطه را تنگ‌تر می‌کند و موجب تامین امنیت بیش از پیش فرودگاه بین المللی دمشق و بزرگراه منتهی به فرودگاه شود تا درپی آن امنیت شهر «جرمانا» نیز تامین شود.

در شمال دمشق یگان‌های ارتش سوریه به تعقیب عناصر مسلح در کوه‌های «القلمون» پرداخته تا به این ترتیب امنیت مرزهای مشترک بین سوریه و لبنان را تامین کنند و به این طریق مانع نفوذ عناصر تروریستی و قاچاق سلاح و تجهیزات نظامی به داخل سوریه شوند.

پس از تسلط ارتش سوریه بر دو شهرک «فلیطه» و «رأس المعره» و برخی از مناطق همجوار آن که منتهی به شهرک عرسال در منطقه «بقاع» لبنان است، هم اکنون نیروهای ویژه ارتش سوریه اقدام بستن راه‌های قاچاق سلاح میان دشت «الزبدانی» و سلسله کوه‌های شرقی لبنان کرده و در این مناطق مستقر شده‌اند.

با توجه به روند نبردهای جاری در منطقه القلمون به ویژه سرعت روند این عملیات‌های آن هم در جبهه‌های مختلف سوریه این گونه برداشت می‌شود که رهبران سوریه تصمیم دارند،‌ تا پیش برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در تابستان آینده، سرنوشت شهرهای بزرگ را از شمال تا جنوب این کشور مشخص کنند.

- به همین دلیل است که هم اکنون مشاهده می‌شود، ارتش سوریه حلقه محاصره شهر «حلب» در شمال را تنگ و گروه‌های مسلح در این شهر را بی‌نقش کنند.

- در استان «رقه»، در شمال سوریه که هم اکنون تا حدود زیادی از عملیات نظامی ارتش به دور است، درگیری‌ها بین گروه‌های مسلح تکفیری و مبارزان کُرد سوری از «قامشلی» تا «اعزاز» در جریان است.

- در استان «دیر الزور»، در شرق سوریه نیروهای ارتش سوریه موفق به تثبیت و تحکیم مواضع خود در جبهه‌های مختلف و تعیین اهداف مورد نظر و هدف قرار دادن آن کرده‌اند تا زمینه بازگشت به شهر دیر الزور به عنوان مرکز این استان را هرچه سریع‌تر فراهم کنند. این درحالی است که نمی‌توان تحولات میدانی جاری در عراق به ویژه در استان الانبار و تاثیر آن بر استان دیر الزور را نادیده گرفت.

- در «ریف شمالی لاذقیه» نگاه‌ها به ناکامی‌ها و شکست‌های گروه‌های مسلح تکفیری از ارتش سوریه دوخته شده است. هم اکنون ارتش سوریه مهمترین هدف گروه‌های مسلح تکفیری در تسلط بر مسیر لاذقیه - جسر الشغور- ادلب را ناکام گذاشته و به طور مستمر در حال باز پس گیری روستاهای اطراف منطقه کسب است.

با توجه به آنچه گفته شد، می‌توان تاکید کرد که هم اکنون در سوریه 2 جبهه باز وجود دارد که باید آن را آبستن حوادث بزرگ دانست، اول جبهه «جولان – قنیطره» و دیگری جبهه «درعا – حوران» است که جبهه‌ای قوی‌تر و مهمتر از جبهه اولی به دلیل نزدیکی به اردن است که برخی از مناطق آن تبدیل به پایگاه‌های امداد و کمک رسانی به گروه‌های تروریستی فعال در سوریه شده است. جدای از اینکه شهر «درعا» به دلیل قرار داشتن در کنار صحرا شام به منطقه مهمی برای تردد عناصر مسلح و تروریستی و قاچاق سلاح تبدیل شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.