افغانستان من

اخبار مربوط به افغانستان

افغانستان من

اخبار مربوط به افغانستان

اگر آمریکا اجازه دهد !

اگر آمریکا و انگلیس اجازه دهند، پاکستان می تواند نقش عمده ای در آوردن صلح و ثبات در افغانستان داشته باشد

نواز شریف نخست وزیر پاکستان بعد از ورود به کابل به بحث و گفتگو با مقام های افغانستانی در مورد روند صلح و نقش پاکستان در این روند پرداخت. حال خواهانیم که بدانیم جایگاه و ارتباط افغانستان و پاکستان در تعامل با یکدیگر چگونه می باشد؟

در رابطه با گفتگوهای صلح در افغانستان، یک طرف این گفتگوها حکومت و دولت مرکزی افغانستان می باشد و طرف دیگر، گروه شورشی و شبه نظامی طالبان است. در پروسه ی صلح افغانستان، پاکستان نقش بسیار دارد زیرا نیروهای طالبان و منطقه عملیاتی آنها در خاک پاکستان می باشد و به شدت تحت تاثیر سیاستمداران پاکستانی هستند بنابراین اگر آمریکا و انگلیس اجازه دهند، پاکستان می تواند نقش عمده ای در آوردن صلح و ثبات در افغانستان داشته باشد.

از سوی دیگر، پاکستان آن نفوذ و تاثیری را که در دوران جهاد افغانستان علیه شوروی بر احزاب جهادی داشته اند را دیگر بر طالبان ندارند زیرا طالبان دست نشانده و ایجاد شده توسط نظامیان پاکستانی با هدایت غربی ها می باشند. امروزه طالبان به عنوان مدعی قدرت نقش بازی می کنند و به طور کامل تحث تاثیر پاکستان نیستند اما باز هم تا اندازه ای پاکستان تاثیر گذار است.

در طی مذاکرات آقای کرزی و نواز شریف تاکید بر آزادی ملا برادر شده است و خاطرنشان شده که ملا برادر می تواند در پیشبرد روند صلح نقش بسزایی داشته باشد، اما از طرفی ملا برادر در طی حبس دچار مشکلات روانی و شخصیتی شده است و لذا به عنوان یک فرد عادی نمی تواند همانند قدیم بر طالبان موثر باشد.

افغانستان و پاکستان زمانی می توانند به عنوان دو کشور عادی بر سر موضوعات بحث و مشکلات خود را حل کنند که این امیدواری را داشته باشند که تعارض بین آنها بر سر منافع عادی باشد اما تعارضی که بین افغانستان و پاکستان وجود دارد بر سر منافع حیاتی دو کشور می باشد.

از طرفی برخی معتقدند که کلید حل مشکلات افغانستان، راه حل سیاسی می باشد، موانع مهم سیاسی موجود، تعدد بازیگران دخیل در افغانستان است. در داخل گروه های عمده ای وجود دارد که نقش موثری بر تحولات و شرایط سیاسی کشور دارند.
در سطح منطقه اکثر کشورها منافع خود را جستجو می کنند و در سطح بین الملل نیز کشورهایی وجود دارند که در تحولات افغانستان مداخله می کنند و این مداخلات باعث پیچیده تر شدن بحران ها شده است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.