مسوولان این نهاد در هنگام دیدار از بازداشتگاه زنان کابل گفته اند: به اکثر پرونده های زندانیان زن در این ولایت توجهی صورت نگرفته است.
شماری از زنان زندانی از وضعیت بد زندان شکایت کرده اند و از دولت می خواهند که به پرونده های آن ها به صورت قانونی توجه شود. همچنین این زنان دولت را متهم می کنند که هر چند از تکمیل پرونده های آن ها ماه ها و سال ها سپری شده است اما تا کنون به دلایل متفاوت در زندان به سر می برند.
مسوولان این نهاد وضعیت زنان زندانی را بررسی کرده اند و گفته اند: بیش از 1200 پرونده را در زندان های ولایت های بدخشان، تخار، بلخ، جوزجان، فاریاب، سرپل و کابل را در بازداشتگاه های زنانه این ولایت ها بررسی کرده اند.
اعضای این نهاد می گویند: بررسی ها نشان می دهد که دولت در بررسی پرونده های اکثر زنان زندانی کم کاری کرده است.
از سوی دیگر مدیر محلات سلب آزادی ریاست وزارت داخله که عضو هیات این نهاد است می گوید: اکثر زنان به دلایل نامعلوم در زندان به سر می برند و دولت به ویژه نهادهای عدلی و قضایی در امر رسیدگی به پرونده های این زندانیان کم کاری کرده اند.
به گفته ی مسوولان نهاد مدنی و حقوقی عدالت، در حال حاضر 23 هزار زندانی زن در بازداشت گاه های کشور زندانی می باشند و اکثر آن ها به دلایل متفاوت در بند می باشند اما روند رسیدگی به پرونده های آن ها به کندی پیش می رود.